Enzyme-tec is een formula! Een behandeling! Een kuur! Om haren effectief te verwijderen. Duurzaam en 100% puur.

Deze geavanceerde formula gaat verder dan de haarwortel. Door splitsing en transformatie van de kiemkrachtige cel wordt nieuwe haargroei voorkomen. Het concentraat wat hiervoor zorg draagt bestaat uit natuurlijke enzymen.

Deze geavanceerde formula gaat verder dan de haarwortel. Door splitsing en transformatie van de kiemkrachtige cel wordt nieuwe haargroei voorkomen. Het concentraat wat hiervoor zorg draagt bestaat uit natuurlijke enzymen.

Stap 1: 

Professioneel waxen

De haren worden middels een, speciale voor Enzym-Tec ontwikkelde, warme wax samen met de haarwortels verwijderd. Hierdoor ontstaat een open haarkanaal. Deze unieke wax is zonder paraffine en zonder oliën. Daar deze wax alleen aan de haren kleeft en niet aan de huid kan de wax over het gehele lichaam en gezicht gebruikt worden.

Stap 2:

Hoogwaardige cel behandeling

Middels naaldloze mesotherapie worden germinatieve cellen voor 1 milliseconde geopend. Hierdoor is het mogelijk om de enzymen direct in die cellen te transporteren. Deze cellen worden aangepakt en vervolgens omgezet in lichaamseigen aminozuren. Deze aminozuren worden middels het lymfesysteem afgevoerd. Er worden wisselende impulsen afgegeven en daardoor kan er actief in de cellen worden gewerkt! Dit proces is absoluut veilig en pijnloos.

Stap 3:

Nazorg met professionele producten

Calming Cream
Na het insluizen van de enzymen wordt na ca. 4 uur de Crème thuis aangebracht. Deze sluit volledig aan bij de behandeling. De huid wordt met regenererende werkstoffen en hoogwaardige oliën verzorgd. Daarnaast heeft deze crème extreem hydraterende werkstoffen, waardoor de huid kalmeert, zijn PH waarde op niveau houdt, de vochtbalans reguleert, en zo haar uitstraling herwint. 

Hair Reduction Spray
Met deze spray kan de behandeling thuis worden opgepakt voor een nog beter resultaat. De spray is zo ontwikkeld, dat deze via de zweet-en talgkliertjes direct tot de haarwortel doordringt, waarna de haarwortel verzwakt en de haargroei direct doet verminderen. De gebruiker kan hiermee de effectiviteit van de behandeling vergroten (minder behandelingen noodzakelijk) en op hetzelfde moment de huid op een natuurlijke manier beschermen.

De combinatie van de salonbehandelingen en de nazorg met professionele producten zorgen voor de meest efficiënte werking.

Naaldloze mesotherapie

Enzyme-Tec wordt op de geharste lichaamsdelen aangebracht. Via naaldloze mesotherapie worden cellen in het open haar-kanaal voor 1 milliseconde geopend. Hierdoor is het mogelijk om de enzymen direct in de cellen te transporteren, naaldloos! Middels naaldloze mesotherpaie worden wisselende impulsen afgegeven en kan er actief in de cellen worden gewerkt. De in Enzyme-Tec aanwezige stoffen splitsen de kiemkachtige cellen (de cellen die aanzetten tot haargroei) bij de haarwortel. Vervolgens worden deze omgezet in aminozuren, lichaamseigen stoffen, die via natuurlijke wegen het lichaam zonder problemen verlaten.

Wat doet Enzyme-Tec?

Enzyme-Tec zorgt voor het verwijderen van cellen in het open haarkanaal. Deze cellen zijn de voedingsbodem voor de haargroei van elke persoon. Geen haarcellen, geen haargroei!

Waar gaat de cel naar toe?

De cel die verantwoordelijk is voor de haargroei wordt gesplitst en omgezet in aminiozuren, deze worden door de lymfebanen afgevoerd, dit is een biologisch/natuurlijk proces.

Is de Enzyme-Tec behandeling voor iedereen geschikt?

Geschikt voor blonde, rode, grijze, bruine en dons haren op zowel de lichte als donkere huid. Zwangerschap en mensen met een pacemaker mogen de Enzyme-Tec behandeling om medische redenen niet ondergaan. Onze Enzyme-Tec Ambassadeurs houden altijd eerst een intakegesprek en een medisch (anamnese)-formulier wordt met u doorgenomen. Op basis daarvan beoordeelden we of een Enzyme-Tec behandeling voor u geschikt is.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Ongeveer 8 tot 12 behandelingen, afhankelijk van de te behandelende locatie, genetische haarstructuur, medicatie en hormonen. Dit wordt duidelijk bij het intake gesprek.

Is er nazorg?

Nazorg na elke behandeling met:

 • Kalmerende creme: geeft de huid rust, werkt PH herstellend en hydraterend.
 • Haar reduceer spray: om de haarwortel aan te grijpen en voor een natuurlijke bescherming van de huid.

Betaald u voor een consult voor en na de behandelingen?

 • Een eerste persoonlijk consult is bij ons altijd gratis.
 • Het consult na beeindiging van de kuur zal plaatsvinden in overleg met de Enzyme-Tec specialist. Normaliter ligt dat na ca. 6 maanden en ook daar zijn geen kosten aan verbonden.

Wetenschappelijk onderzoek

Er wordt en is langdurig klinisch onderzoek gedaan en veel omvattende testen uitgevoerd. Na meer dan 10 jaar testen op personen kunnen we ervan uitgaan dat bewezen mag worden geacht doch aangetoond dat er geen ongewenste bijwerkingen en/of risico's ontstaan tijdens en na het behandelen met deze enzymen alsmede de werkzaamheid van de enzymen.

Klinische en dermatologische testen geven duidelijk aan, dat door de enzymen papaine en Chymotrypsine, de kiemkrachtige cellen in een haarfollikel verstoord worden, waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. Bovendien zijn de studies rondom Enzyme-tec grondig doorontwikkeld en gecontroleerd door zwitserse en duitse medische onderzoekscentra, laboratoriums en cosmetica producenten.

Voordelen t.o.v. andere ontharings methoden:

 • Geen risico’s voor huid beschadigingen
 • Geen bijwerkingen
 • 100% natuurlijk/biologisch
 • Lagere behandelprijzen dan professionele laser/IPL ontharing
 • De verwijderde haren blijven duurzaam weg
 • Alle haarkleuren behandelbaar
 • Alle huidskleuren behandelbaar
 • Alle huidtypen behandelbaar
 • Ontharing op getatoeëerde huid
 • Ontharing op eczeem huid
 • Geen risico op pigmentatie van de huid
 • Pijnvrije behandeling
 • Voor en na de behandeling vrijwel direct blootstelling van zon/zonnebank mogelijk
 • Geen blootstelling aan chemische dampen voor klant en behandelaar

De missie van Enzyme-Tec:

Ons doel is om professionele natuurlijke ontharingsproducten en behandelingen te ontwikkelen voor alle personen die behoefte hebben aan een mooie, gezonde en duurzame haarvrije huid voor een redelijke prijs. En wel zo dat voortreffelijke resultaten, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, behouden blijven

Hoe is Enzyme-Tec ontwikkeld?

Deze behandelmethode is in samenwerking met een UniversitatsSpital Zurich in 2005 ontwikkeld. Sindsdien is deze verder geëvolueerd en getest tot een zeer gebruiksvriendelijke, doeltreffende en vooral veilige methode voor het duurzaam verwijderen van ongewenst lichaamshaar.

Meest gestelde vragen over Enzyme-Tec:

Is de behandeling pijnlijk?

Het verwijderen van de haren wordt gedaan door middel van professionele warme hars (stap 1). Omdat deze hars niet aan de huid kleeft voel je alleen het onttrekken van het haar uit de haarzakjes. Gedurende het inwerken van de enzymen voel je de prikkeling van laagspanning (stap 2). Deze is gevoelig maar wordt niet als pijn ervaren. Dit gevoel verdwijnt direct als de behandeling stopt. Het is dus een pijnloze behandeling.

Heeft u garantie?

Om haarreductie te kunnen garanderen moet er een correcte behandeling worden uitgevoerd en moeten de behandelingstermijnen juist worden aangehouden. Wij garanderen een enorme haarreductie. Daarnaast is het van groot belang dat ook de cliënt zich houdt aan de behandelprocedure,  bijvoorbeeld niet epileren tijdens/tussen de behandelingen door en het correct gebruiken van de nazorg producten.

Groeien de haren echt nooit meer aan?

Een haar die weg is, blijft ook weg. Echter is het natuurlijkerwijs gezien niet mogelijk om een 100% haarvrije huid te garanderen, omdat alle haren niet in dezelfde tijd actief zijn. Sommige haren zijn genetisch zo geprogrammeerd dat ze pas na maanden of zelfs jaren actief worden en daarom kunnen zich na verloop van tijd opnieuw haren vormen. Na zelfs 12 jaar kan een ‘slaapfollikel’ nog ontwaken. Nabehandelingen zullen dan ook noodzakelijk zijn zoals bij alle andere ontharingssystemen (IPL of Laser).

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Om zeker te zijn dat er zoveel mogelijk haarfollikels een haar bevatten, is het belangrijk dat men de haren ongeveer 2 tot 3 weken voor de behandeling niet epileert of andere manieren van verwijdering gebruikt. Om een optimaal resultaat te krijgen is er een haarlengte van ongeveer 3 tot 5 mm noodzakelijk.

Waarom gemiddeld 8-12 behandelingen?

Het haar groeit in een cyclus van groei-en rustfasen. Omdat alleen haren gedurende de groeifase behandeld kunnen worden, is het nodig de behandelingen te verspreiden, tot dat alle haren bij de navolgende behandelingen verwijderd kunnen worden. Onderstaande factoren zijn van invloed op het benodigde aantal behandelingen: haardikte, huidstructuur, behandelingsgebied, behandelingstijdstip, vorige behandelingswijzen, structuur van het haar, hormoonhuishouding, gebruikte medicijnen, de medewerking van de cliënt gedurende de tussenliggende perioden en de celregeneratie van het lichaam. 

Normaal gesproken zijn 8 tot 12 behandelingen, met intervallen van 3 tot 5 weken vereist, om het lichaamsdeel van de bestaande haargroei te bevrijden. De intervallen zijn per persoon verschillend en worden dan ook per persoon afgestemd. In enkele gevallen, zoals bij zeer dikke hormonale haren in het gezicht, of in andere hormonale sterke zones. kan de mogelijkheid bestaan dat men meer behandelingen met Enzyme-Tec nodig heeft om een bevredigend resultaat te bereiken. Dit is echter alleen in extreme gevallen.

Mag iedereen een Enzym-tec behandeling ondergaan?

Onze Enzyme-Tec Ambassadeurs houden altijd eerst een intakegesprek met u. Waarbij een medisch (anamnese)-formulier met u wordt doorgenomen waarna deze beoordeeld of u geschikt bent voor een Enzyme-tec behandeling.

Wat is een succesvolle ontharingskuur?

Over een succesvolle ontharingskuur wordt gesproken als er een haarreductie wordt bereikt van 85-90%. Een locatie 100% haarvrij maken is wegens vele restrictieve factoren (zoals hormonen) onmogelijk met geen enkel ontharing systeem. Bij veel behandelde cliënten met de Enzyme-Tec methode wordt na 2 behandelingen resultaat gezien, met 6 behandelingen al een haarreductie van ca. 80% behaald, echter gemiddeld zijn 8 tot 12 behandelingen noodzakelijk voor een bevredigend eindresultaat.

Stel een vraag:

Versturen